kosár

műemlék

A cementlappal való kapcsolatunk, az iránta való rajongásunk talán nem kíván hosszas magyarázatot. Hisz egy olyan országban, mely színvonalas példákkal bír egyaránt cementlapot és terrazzot illetően, könnyű a műfaj szerelmesévé válni. Velünk is ez történt.

A századforduló építészete elsőrendű épületeket és hozzájuk méltó cementlapokat produkált. Előcsarnokok, folyosók, udvarok ezreit díszítették azokkal a motívumegyüttesekkel, melyek megmentése megtisztelő feladat.

Örömmel vállaljuk tehát a régi, roncsolódott, megkopott vagy akár megsemmisült cementlap burkolatok újragyártását, rekonstruálását!

A körülményektől függően egy-egy cementlap akár 150 évig is képes őrizni eredeti szépségét. Lassú kopásával azonban előbb-utóbb eléri élettartamának határait. A megviselt burkolat korhű, a patinát kivéve az eredetivel megegyező kópiáit különös műgonddal készítjük el.

Lapjaink hagyományos, a századfordulón alkalmazott módszerekkel gyakorlatilag mindenben megegyező, kézműves technológiával, úgynevezett hidegpréseléssel és rekeszöntéses eljárással készülnek - ugyanúgy, ahogy anno a Walla és Melocco gyárakban és a kisebb manufaktúrákban, szerte Magyarország és a Monarchia területén. Egyedül az anyagkeverési módszerek és a présgépek modernizálódtak azóta a gyártási folyamatban, de a legfontosabb részlet maradt a régi: minden lap egyedileg, kézzel készül.

A iamart rendelkezik minden, a műemlék-felújítási követelményeket kielégítő dokumentummal, ezért cementlapjaink az esztétikai élmény mellett garantálják az időtálló magas minőséget.

minőségi tanúsítványhoz - kattints ide

kapcsolat:
csaba.feherdi@iamart.hu