kosár

vedd fel velünk a kapcsolatot

kérdések, kérések, rendelések esetén
hívj minket vagy küldj e-mailt

+36 30 416 3093|+36 70 427 5113|info@iamart.hu

bemutatóterem és gyártás

manufaktúránk a Csepel Művek területén található a Varrógépgyár utcában, sétatávra a hévmegállótól és a 179-es buszmegállótól


beszerzési pontok

Burkoland

1037 Budapest, Bécsi út 383.
nyitva tartás:
hétfő - péntekig: 08-18 óráig
szombat: 08-14 óráig
email: info@burkoland.hu
tel: 06 1 387 9018, 06 1 387 9105
web: burkoland.hu
útvonaltervező

Ép-Ker Diszkont

5000 Szolnok, Keszeg utca 21-23.
nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 8.00-17.00-ig
Szombat: 8.00-12.00-ig
email: epkerdiszkont@gmail.com
tel: 06 70 886 0600
web: epkerdiszkont.hu
útvonaltervező

Geli Living and Home

1028 Budapest, Kővári u 1-7.
nyitva tartás:
hétfő - péntekig: 10-18 óráig
szombat: 10-14 óráig
email: info@gelibutor.hu
tel: 06 1 275 7779, 06 1 397 1057
web: gelibutor.hu
útvonaltervező

SIL DESIGN

1055 Budapest, Falk Miksa u. 3.
nyitva tartás:
hétfő - péntekig: 10-18 óráig
szombat: 10-14 óráig
email: sildesign@sil.hu
tel: 06 1 269 0123
web: sil.hu
útvonaltervező


lerakási útmutató

a cementlap lerakása egyszerű, de gondos munkát és precizitást igényel. Javasoljuk olyan szakember bevonását, akinek van tapasztalata cementlapok lerakásában. igény esetén tudunk ajánlani szakembert.

a lapok vastagsága (16mm) meghaladja egy kereskedelmi forgalomban kapható csempék vastagságát, erre már a tervezéskor figyeljenek. valamint számoljátok hozzá a lapok vastagságához a ragasztóanyag vastagságát is.

a lerakás sikerének legalapvetőbb feltétele, hogy az előkészített beton felületnek minden esetben tökéletesen síknak / kiegyenlítettnek és száraznak kell lennie.

a hagyományos cementlap lerakás misung alapba történt, manapság elterjedtebb a lapok flexibilis csemperagasztóval történő rögzítése. a lerakás előtt javasolt átgondolni, lerajzolni a mintakiosztást, ha több különböző mintájú lap kerül beépítésre. ez különösen fontos ahol a helyiség szélein vágni kell a lapokat. szintén javasoljuk a használt anyagok próbáját egy lapon a munka megkezdése előtt.ragasztáskor 10-12mm-es glettavassal kenjétek fel a csemperagasztót a felületre.a lapok hátoldalára kevesebbet hordjatok fel, majd kézzel (esetleg puha gumi kalapáccsal) nyomva rögzítsétek, ügyelve a vízszintben tartásra, derékszögek megőrzésére.a cementlapok lerakása történhet fuga nélkül vagy fugával. zárt fuga esetén is szükséges lehet a hézagok kiegyenlítése, ezért javasoljuk a lapok közötti minimális hely biztosítását. ezek illesztése nagyon precíz feladat, lassaban halad a lerakás, mint fuga használat esetén.fuga használatakor javasoljuk, hogy ph semleges fehér vagy világos szürke fugát használjatok 1-2mm-es fugakereszttel. a színes fugák pigment tartalma kikezdheti a lapok széleit. az 1-2mm-es rések kitöltése ebben az esetben könnyebb feladat, gyorsabban halad a munka.amennyiben szükséges a lapokat vágni, vizes vágó gépet használjatok. tökéletes vágott felületet, éleket a lap vastagsága miatt csak a vizes gép biztosít.fontos, hogy a cementlap burkolás során tisztán dolgozzatok és a felesleges fuga vagy ragasztónyomokat azonnal töröljétek le egy nedves ruhával. éppen ezért egyszerre kisebb felületeken (3-4 lap) dolgozzatok. az esetlegesen a lapokra száradt anyagot, nedves ronggyal, esetleg finom szemcséjű (500+) csiszolóvászonnal távolítsátok el.

nem tanácsoljuk a lapok friss aljzatba ültetését mert szinte teljes bizonyossággal kiegyenlítetlen vagy repedezett felületetet kapnak amely az idő előre haladtával fokozódik.

kerüljétek kalapács és egyéb rögzítésre használt eszköz alkalmazását amely megsérti a burkolatot.

nagyon fontos, hogy a lerakást követően a lapok lélegezzenek és a felesleges víz teljesen kiszáradjon belőlük. a kiszáradás alatt a cementlapok felületén megjelenő foltosodás természetes folyamat, a nedvességfoltok pár nap alatt eltűnnek a lapokról. a lapokra lerakás után aznap ne álljatok rá.

minimum rendelhető mennyiség

készletről történő vásárlás esetén a minimum megrendelés egy teljes karton, amely 15 lapot tartalmaz, ez 0.6 m2. a minimum gyártási megrendelés 4 karton - kollekcióban lévő minták és színek esetén. egyedi minta és színkombinációk esetén a minimum rendelési mennyiség 5 karton.

rendelés leadása

termékeinkre weblapunkon keresztül és bemutatótermünkben tudtok megrendelést leadni.

szükséges előleg

a megrendelést azonnal aktiváljuk, amint az 50% előleget megkapjuk.

fizetési lehetőségek

átutalással és a helyszínen készpénzben tudjátok termékeink vételárát kiegyenlíteni mind az előleg, mind az átadás során.

visszaigazolás

a megrendeléseket 1 munkanapon belül visszaigazoljuk.

kiszállítás

a megrendelt tételek a vételár fennmaradó 50%-ának kiegyenlítése után vehetők át telephelyünkön, illetve kerülnek kiszállításra. termékeink ára a budapesti telephelyen történő átvételre értendő. kérésre kiszállítjuk a termékeket, melynek költségeit a Vevő fedezi.

mikor kapom kézhez a terméket?

a budapesti telephelyen készleten lévő termékek személyes átvétele esetén akár aznap, nyitvatartás függvényében. termékekből választott minta, színösszetétel megrendelésekor egyedileg meghatározott időpontban, gyártókapacitásunk függvényében, akár 2-3 hét alatt. egyedi minta és színek megrendelése megbeszélés tárgyát képezi, a tervezési folyamat és a gyártási kapacitásunk függvényében.

lapok tárolása, rakodása

átvétel után fokozottan ügyeljetek, mert a nem megfelelő tárolási, rakodási tevékenység folyamán a lapok sérülhetnek. az átadás után történt sérülésekre a garanciális feltételek nem vonatkoznak.

csomagolás

egy 20x20 cm-es mozaiklap tömege 1.35 kg. egy papírkartonba 15 lapot csomagolunk, melynek bruttó össztömege kb.: 20.5 kg. a karton méretei 265x207x212 mm.

felületkezelés

a cementlapok időtállóságának és patinájának megőrzése érdekében több felületkezelési módszert is ajánlunk. az impregnáló anyagon túl – víz elleni védelem - ajánlunk színmélyítő folyadékot valamint vaxot, mely fényessé és mélyebbé is teszi a színeket. az általunk javasolt impregnáló, színmélyitő anyagok a lapok természetesen matt felületét megtartják.

impregnálás, színmélyítés

fürdőszobában, teraszokon, vizes környezetben a lapok esztétikai értékének megóvása érdekében javasoljuk a felületet imregnálni. vásárláskor szívesen ajánlunk impregnáló anyagokat.

fontos, hogy a lerakást követően teljesen tiszta és száraz felületen végezzétek el az impregnálást. az idő előtt kezelt terméken nedvességfoltok tűnhetnek elő. a termékben lévő és beszivárgó nedvesség gátolja az alkalmazott felületkezelő termékek hatékonyságát.

az impregnáló szerek használata egyszerű, az eljárás otthon bárki által elvégezhető ecsettel és teddy hengerrel.

fuga nélküli lerakás esetén a lerakott felületet mossátok át fel fugaszivaccsal és hagyjátok megszáradni a lapokat. a tiszta és száraz felület eléréséhez puha, száraz rongyot ajánlunk, ügyeljetek, hogy a rongyra tapadt kőszemcsék ne karcolják meg a lapokat. a tiszta felületet két lépésben javasolt impregnálni:
    - először a lapok szélét ecsettel,
    - majd rövid szőrű teddy hengerrel a teljes felületet.

egyszerre 3-4m2 kezelését javasoljuk elvégezni.

ha fugával kerülnek lerakásra a lapok, ott a fugázás előtt javasolt az impregnálás, figyelve, hogy az impregnáló szer ne follyon a résekbe nagy mennyiségben.

a folyamat itt is a lerakott felület felmosásával kezdődik fugaszivaccsal és hagyjátok megszáradni a lapokat. a tiszta és száraz felület eléréséhez puha, száraz rongyot ajánlunk, ügyeljetek, hogy a rongyra tapadt kőszemcsék ne karcolják meg a lapokat. tiszta felületet szabad csak impregnálni. minden szennyeződés amire rákenjük az impregnálót benne marad a lapban. utolsó művelet a fugázás, egyszerre kis felületeken, hogy a fuga ne fogja be a lapokat.

az általunk javasolt impregnáló szer víz szerű anyag, nem változtatja a lapok színét, nem hagy foltot, a kő nagyon hamar beissza.

vaxolás

az általunk ajánlott vax (cipőpasztához hasonlít a legjobban) kiváló minőségű, viaszokat és paraffinokat tartalmazó szer. fénylő felületet biztosít és szükség esetén könnyen felújítható. gyorsan szárad.

a vaxot szobahőmérsékleten puha ronggyal / szivaccsal kell felvinni körkörös mozdulatokkal. a dörzsöléskor keletkező hő segíti az anyagot mélyebbre és egyenletesebben eljuttatni a felületre. egyszerre 8-10 lapnyi felületet kezeljetek, hogy az anyag ne dermedjen meg a felhordás előtt. ha már nem vesz fel több anyagot a lap, a maradékot töröljétek le.

a polírozást tiszta, puha ronggyal végezzétek, nagyobb felület esetében gépi polírozás gyorsítja a folyamatot.

tisztítás

a cementlapok tisztitása során nagyon fontos a savas tisztítószerek kerülése, mert ezek kárt tehetnek a lapokban. ilyen savas a háztartásokban leggyakraban használt általános tisztítószerek zöme, mint például a domestos.

a tisztításhoz olyan ph semleges kőtisztító szappant ajánlunk, mely anyagösszetételének köszönhetően tartósabbá teszi az impregnálást, akár 4-5 évenként is elegendő a köveket impregnálni, az amúgy javasolt 1-2 éves ismétlési ciklushoz képest. Rendszeres használata megvédi a követ, megőrzi annak struktúráját és színét.

a nedves cementlap tisztítás során a cementlapok felületén megjelenő foltosodás természetes folyamat, a nedvességfoltok pár nap alatt eltűnnek. a lapok színétől elütő, erős szennyeződéseket (vörösbor-, pörkölt foltokat) ajánlatos hamar feltörölni.

kültéri és beltéri alkalmazás

termékeink vizes, fagynak kitett környezetben, konyhában, fürdőszobában, teraszokon és beltéri burkolatként is felhasználhatók. egyedi cementlapjaink megfelelnek a - beltérinél szigorúbb - kültéri EU-s és ezzel megegyező magyar szabványnak is.

alkalmazás vizes helyiségben

a kültéri szabványnak megfelelő mértékben víz- és időjárásállóak a lapok. ugyanakkor ajánlott vizes környezetben impregnálni a lapokat a lerakás során. impregnálószert szívesen ajánlunk a vásárláskor.

alkalmazás padlófűtéssel

igen, a lapok padlófűtéses helyiségbe is lerakhatók. a 16 mm-es lapok lassabban melegszenek fel, ugyanakkor lassabban is hűlnek ki.

méretek

a lapok szélessége és hossza 200x200mm. a lapok vastagsága 16 mm, ami vastagabb a kereskedelmi forgalomban kapható csempék többségénél.

garancia

lapjainkra a törvényben foglalt garanciális feltételek érvényesek. e régi budapesti bérházakban lerakott mozaiklapok néhol több mint 100 évesek, de máig esztétikus a mintájuk és ellátják feladatukat. 100-150 éves élettartamot biztosítunk szakszerű lerakás és rendeltetésszerű használat mellett.