kosár

♥ alapítva 2005 

történetünk

A iamart (ejtsd „jamart”) egyszerre modern és klasszikus. Ötvözi az indusztriális szépséget, az elmúlt századok értékgazdag, megbízható minőségét és a modern korba illeszkedő newart, saját fejlesztésű technológiákat. Egyedi, időtlen.

Az 1800-as évek közepén kezdetét vette egy történet - a magyar cementlapgyártásé, melyben mi - új bekezdésként 2005-ben jelentünk meg.

a iamart
A latin 'iam' (ejtsd: jam) jelentése most, azonnal, jelenleg, ami egyrészt különlegesen gyors, 3D-s sablonokkal történő gyártási technológiánkra reflektál, másrészt pedig arra, hogy mi vagyunk a cementlapgyártás jelene, összeköttetés egy történet méltán dicső múltja és jövőbeli reneszánsza között . Ehhez a 'iam'-hoz kapcsolódik az 'art', azaz a művészet élménye. Online tervezőprogramunkkal a megrendelő is az alkotói folyamat részévé válik, amelyből adódóan a nevünk újabb értelmet nyer és összefoglalja missziónkat, miszerint a művészet belőled fakad! (Angolul 'i am art', azaz a művészet én vagyok.) Ez teszi a iamartot azzá, ami: ügyfélorientált, innovatív, ugyanakkor hagyománytisztelő.

Az alkotóműhelyünket Csepel szívében, egy korábbi repülőgépmotor-gyárban alakítottuk ki. Itt található üzemünk és bemutatótermünk is.

A iamart (ejtsd „jamart”) egyszerre modern és klasszikus. Ötvözi az indusztriális szépséget, az elmúlt századok értékgazdag, megbízható minőségét és a modern korba illeszkedő newart, saját fejlesztésű technológiákat.

A iamart egy önerőből létrehozott újgenerációs startup cementlap és terrazzó manufaktúra: jellegzetes, élénk színvilággal, 3D technológiával, lean gyártásfilozófiával, az antik és a modern stílusjegyek fúziójával. Egyedi, időtlen.

filozófiánk

a iamart innovatív
és modern. újragondolt cementlap-design; tradicionális és kortárs motívumvilág, élénk színek és magas minőségű, válogatott alapanyagok visznek új életet a mozaik- és terrazzo lapokba. kézzel készült, impregnált és felületkezelt mozaiklapjainkon nem fog az idő, szépségük akár 150 évig változatlan marad

a iamart newart
egyedi présgépünk, 3D self-made technológiánk, új anyagösszetételünk és egyedülálló pigmenthasználatunk által a 21. század ritmusához és igényeihez igazítottuk a cementlapkészítés hagyományát, művészetét

a iamart időtálló
cementlapjaink fagyállóak és csúszásmentesek. a iamart által bevizsgált mozaiklapok - hazánkban egyedülálló módon - közösségi terek padlóborításaként is célszerűek, mivel megfelelnek az EU-s beltéri és kültéri mozaiklapszabványnak is

a iamart paperless
a műhelymunkát, vagyis a kézzel történő gyártást megelőző vagy követő minden tervezési, adminisztrációs és rendelési folyamatot online végzünk. paperless manufaktúra vagyunk, internetalapú vállalatirányítással

a iamart a tiéd
manufaktúránk bemutatóteremként és workshop helyszínként is funkcionál, hiszen az alkotófolyamat – akár egy látványkonyhában, nálunk is közös élmény. showroomunkban válogathattok a mintadarabok között, és közben a gyártás folyamatát szemlélve élvezhetitek műhelyünk hangulatát.

Fehérdi Csaba
tulajdonos

Lengyel Kristóf
tulajdonos


cementlap készítés

a két rétegből öntött egyedi cementlap alapanyaga portlandcement, sóder, márványpor és színes pigmentek. a lapok gyártása ma is a korabeli, kézműves technika alkalmazásával történik.

minden egyes megtervezett mintához önálló sablont készítünk.
ebbe öntjük a tényleges mintázatot, amelyet egy szilárdabb réteg követ. a lapokat az öntést követően présgép tömöríti össze.
a cementlapoknak a megfelelő szilárdság és tartósság elérése érdekében pihenniük kell, megfelelően temperált környezetben
a végtermék csomagolása előtt.

1. lépés
letisztítjuk a keretet,
hogy a satu tökéletesen zárjon és a lap könnyen mozdítható legyen.

 

2. lépés
a sablont belehelyezzük a keretbe, majd ezek utána elkezdjük kitölteni az adott színnel.

 

3. lépés
miután kiöntöttük teljes egészében, óvatosan eltávolítjuk a sablont, hogy a színek ne follyanak össze.
 

4. lépés
ezt követően megszorjuk a "háttal" (fehércement, sóder), majd vízszintbe hozzuk a kerettel.

 

megjelenéseink

jó néhány magazin, újság, online portál és blog szavazott nekünk bizalmat,
és adott felületükön megjelenési lehetőséget.

megnyitottunk | 2017. június 8.

Lakáskultúra | 2017 szeptember

stilblog.hu | 2017 szeptember

welovebudapest.com | 2017 szeptember